0575 - 559590 | (06) 12380917 info@olthuys.nl

Omgeving

Duckstoer:
Vertrek vanaf het Olthuys: beleef de Achterhoek op een unieke manier in een van de prachtig mooie 2CV’s van Geert van Asselt van Duckstoer. Gebruik het contactformulier voor meer informatie of kijk op:
www.duckstoer.nl

MORE: Op ongeveer 20 minuten rijden ligt Gorssel, waar in 2015 de hoofdvestiging van het museum voor modern realisme (MORE) geopend is. Met werken van o.a. Carel Willink, Jan Mankes en Pyke Koch. De nevenvestiging opende haar deuren in het prachtig gerenoveerde kasteel huize Ruurlo, op nog geen 10 minuten rijden Hier hangen specifiek de werken van Carel Willink. www.museummore.nl en www.museummore-kasteelruurlo.nl

Kunst en cultuur In en rond Vorden bevinden zich meerdere galeries en beeldentuinen. Galerie A-quadraat is zelfs onze directe overbuur. Bekend is o.a. de kunst 4-daagse die elk jaar in mei wordt gehouden. www.galerie-a-quadraat.nl

Vanuit  Olthuys heeft u zicht op de kerk van Kranenburg, waarin een heiligenbeeldenmuseum is gevestigd. Deze kerk is overigens één van de vijf bouwwerken in het buurtschap die van de hand van de bekende architect Pierre Cuypers zijn. www.heiligenbeeldenmuseum.nl

Wandelen, fietsen, ballonvaarten Vanuit het Olthuys kunt u talloze wandel- en fietsroutes volgen. Bijvoorbeeld  de ‘achtkastelen route’, de Staringfietstocht of de Achterhoekse fietsknooppuntroute. En er is een nieuw MTB netwerk, 6 nieuwe en schitterende routes: Borculo (16 kilometer), Grossel(Noord) (11 kilometer), Gorssel(Zuid) (18 kilometer), Lochem (15 kilometer), Vorden (30 kilometer) en Zutphen (12 kilometer). Ik heb fietsen te huur in zowel dames- als herenuitvoering. De fietsen hebben 7 versnellingen en kosten € 7,50 per dag. Om te wandelen is er ‘de Grote Veld wandeling’, maar ook het traject van het Pieterpad ligt vlakbij  (ca 2 kilometer afstand). Vanuit de B&B fietst of wandelt u zó de natuur in. Ook het maken van een ballonvaart is mogelijk. Opstappunten hiervoor bevinden zich in o.a. Zutphen en Laren (Gld.).

Kastelen en tuinen Op nog geen 3 kilometer van de B&B ligt kasteel De Wildenborch, waar de dichter A.C.W. Staring (1767 – 1840) woonde. Ook het landgoed de Wiersse is vlakbij. Beide landgoederen beschikken over schitterende historische tuinen.  In de tuin van de Wierse vinden iedere donderdag en eerste zaterdag van de maand om 10:30 uur rondleidingen plaats (t/m september, kosten €  7,50 p.p).

Kinderen Voor kinderen is er genoeg te beleven in de buurt.  In t’ Grote Veld ligt natuurbad “In de dennen”,  zomers open én verwarmd. Het doolhof én het Klimbos in Ruurlo, diverse musea en museumboerderijen die het (boeren)leven van vroeger ook nu nog laten herleven, liggen in een straal van enkele kilometers. In Zutphen kunt u met hen een vaartocht met een zogenaamde ‘fluisterboot’ door de stad maken. Verder zijn er wandel- en fietsroutes en speur- en puzzeltochten speciaal voor kinderen.  Lekker uitrazen in het bos of wandelen op het prachtige landgoed van Hackfort  is natuurlijk ook heerlijk. Bij  Olthuys zijn schommels en een reuzentrampoline aanwezig.

Golfen Golfers kunnen hier hun hart ophalen. Vorden ligt pal tussen 2 prachtige 18-holes banen, te weten  Zelle te Hengelo (gld) en De Graafschap te Lochem. Zie voor verdere info.: www.gczelle.nl en www.lochemsegolfclub.nl

Achterhoekse Wijnroute In de door bossen omgeven landerijen van de Achterhoek vindt u vele wijndomeinen en wijngaarden. In dit inmiddels grootste wijngebied van Nederland is een ‘Route du Vin’ opgezet. Veel wijnboeren beschikken over proeflokalen en het nabijgelegen ‘wijngoed van Kranenburg’ is elke zaterdag geopend van 14.00-16.30 met een rondleiding en proeverij vanaf 15.30 uur. Aanmelden is niet nodig, de kosten bedragen € 10,- per persoon.

Lochem, Zutphen en Deventer Deze sfeervolle en historische steden, waarvan Lochem de kleinste is, liggen op maximaal 15 kilometer afstand. Heerlijk om sfeer en cultuur te proeven of gewoon een dagje te shoppen. Maar ook het schitterend gelegen en allerkleinste stadje van Nederland, Bronckhorst, is  maar 20 minuten rijden vanaf  Olthuys.

Paarden Voor paardenliefhebbers zijn er verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld een rit door het Achterhoekse coulissenlandschap of door het bos. Samen of alleen, per huifkar of koets. Informeer naar de mogelijkheden.